Warning: Creating default object from empty value in /home/treeads/7B7XRX0N/radiomalesia/wp-content/plugins/more-fields/more-fields-object.php on line 140
Pasaporta biometrike edhe jashtë vendit | Radio Malesia.com

Ky opsion vendos faqen origjinale te RadioMalesia.com. Duke vendos faqet qe keni mbyllur.

Rivendos

Pasaporta biometrike edhe jashtë vendit

Emigrantët shqiptarë shumë shpejt do të mund të aplikojnë në vendet ku jetojnë për t’u paisur me pasaportë biometrike.

Një vendim i fundit i qeverisë shqiptare do të mundësojë këtë proçes, duke shmangur ardhjet në Shqipëri dhe sorollatjet nëpër sportelet e aplikimit.

Italia dhe Greqia, ku janë dhe shumica e emigrantëve shqiptarë, do të jenë vendet e para ku do të çelen sportelet e aplikimit për pasaporta biometrike.

Në këto vende sipas të dhënave nga Ministria e Brendshme është edhe numri më i madh i emigrantëve shqiptarë.

Ky proçes pritet të nisë në muajin tetor.

Ende nuk është vendosur një çmim për aplikimin, por mendohet që të jetë një shumë diku tek 100-110 euro, ndërkohë që në Shqipëri ky aplikim bashkë me kartën e identitetit, kushton 7.200 lekë.

Pasaporta biometrike është dokumenti bazë për lëvizje të lirë në vendet e Bashkimit Europian, pas heqjes së vizave për shqiptarët, proçes që pritet të ndodhë gjatë këtij viti.

Aplikimi në vendet ku jetojnë është një lehtësi për emigrantët, të cilët këto ditë që janë kthyer për pushime gjenden dhe nëpër dyert e zyrave për aplikime.

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Pergjigju