Warning: Creating default object from empty value in /home/treeads/7B7XRX0N/radiomalesia/wp-content/plugins/more-fields/more-fields-object.php on line 140
Burri me fytyrën transplant shfaqet në publik | Radio Malesia.com

Ky opsion vendos faqen origjinale te RadioMalesia.com. Duke vendos faqet qe keni mbyllur.

Rivendos

Burri me fytyrën transplant shfaqet në publik

Burri me fytyrën transplant është shfaqur dje për herë të parë në publik me komplet pamjen e tij të re. Bëhet fjalë për djalin 31 vjecar të quajtur Oskar, një fermer spanjoll që u plagos aksidentalisht me armë në fytyrë.
Dalyi Mail ben te ditur se Oskar u shfaq dje në publik me fytyrën e tij të re që iu ndërtua 4 muaj më parë në spitalin e Barcelonës.
Pasi u qëllua me armë ai mbijetoi por, fytyrë iu dëmtua aq shumë sa vështirë që Oskar të hante dhe merrte fryme dhe jo më të fliste.

Pas një plani 2 vjecar, një ekip prej 30 mjekësh nisën punën me të. Operacioni iu bë Barcelonë në muajin Mars dhe zgjati plot 24 orë.
Transplanti përfshinte komplet rinovimin e lëkurës, muskujt, qepallat, hundën, buzët, mjekrën, dhëmbët, faqet.
Tani ai ka nisur të marrë frymë, të hajë madje të dhe të nisë të flasë, pak me veshtirësi, por mjekët thonë se kjo do të përmirësohet.

“Jam vërtet i lumtur të jem sërisht këtu me ju dhe ti shpreh mirënjohjen time më të madhe spitalit, donatorëve këtu në Spanjë, sidomos familjes që më dhuroi fytyrën e familjarit të tyre të dashur”, tha dje Oskar i emocionuar.
Familjarët e tij, shprehen se janë të lumtur që Oskar ka nisur të haje vaktet e ditës me ata, të gjuaje dhe peshkojë sërish, dy hobet e tij të preferuara.

Më Oskar u dëshmua se transplanti i fytyrës nuk është me i paarritshëm. Një operacion të ngjashëm ka patur dhe në vitin 2005, kur shtetasja Isabelle Dinoire, kjo shtetase franceze kreu një të tillë pasi e kafshuan qente në fytyrë. Por, megjithatë transplanti i saj ishte i pjesshëm, Oskar është i vetmi që ka përfituar një të tillë të plotë

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Pergjigju