Warning: Creating default object from empty value in /home/treeads/7B7XRX0N/radiomalesia/wp-content/plugins/more-fields/more-fields-object.php on line 140
NSTAT: Bie konsumi | Radio Malesia.com

Ky opsion vendos faqen origjinale te RadioMalesia.com. Duke vendos faqet qe keni mbyllur.

Rivendos

NSTAT: Bie konsumi

ndeksi i shitjeve me pakicë, një tregues që tenton të masë ecurinë e konsumit në ekonomi, tregon se konsumatorët kanë vazhduar të ulin blerjet edhe në tremujorin e dytë të vitit.
Sipas të dhënave zyrtare të publikuara nga Instituti i Statistikave, volumi i tregtisë me pakicë në tremujorin e dytë të vitit ishte 2.5 për qind më i ulët krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Rënia sipas INSTAT, ka prekur gati të gjithë sektorët më kryesorë të ekonomisë. Shitjet e artikujve ushqimorë në bizneset e vogla kanë rënë në këtë tremujor me 24 për qind, ndërsa janë rritur në qendrat e mëdha tregtare, gjithmonë sipas INSTAT me 4.1 për qind.

Rënie ka edhe për produktet farmacetuike dhe ato kozmetike. Treguesi i shitjeve në këtë sektor u ul në tremujorin e dytë me rreth 6 për qind krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Sipas INSTAT, konsumatorët kanë ulur shpenzimet edhe për veshjet, shitjet e të cilave ishin këtë tremujor 14 për qind më të ulëta se në tremujorin e dytë të vitit 2009.

Pak ditë më parë ministri i Financave, Ridvan Bode dha të tjera të dhëna mbi ecurinë e shitjeve në ekonomi. Duke iu referuar mbledhjes së tatimit mbi vlerën e shtuar, zoti Bode tha se qarkullimi i mallrave në ekonomi është rritur me mbi 10 për qind.

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Pergjigju