Warning: Creating default object from empty value in /home/treeads/7B7XRX0N/radiomalesia/wp-content/plugins/more-fields/more-fields-object.php on line 140
Manteli që “zhduk” veprimet | Radio Malesia.com

Ky opsion vendos faqen origjinale te RadioMalesia.com. Duke vendos faqet qe keni mbyllur.

Rivendos

Manteli që “zhduk” veprimet

Manteli që do të bëjë të padukshme lëvizjet tona, tashmë është një realitet. Kjo falë zbulimit të “Imperial College” në Londër të cilët e botuan zbulimin e tyre tek “Journal of Optics”.
“Nëse do të vendosnim një person të mbuluar me këtë mantel në rrugë gjestet dhe veprimet e tij nuk do të viheshin re nga askush, por do të dukej sikur qendronte në vend, pa lëvizur fare”, shprehet Alberto Favaro përgjegjës i departamentit të Fizikës në “Imperial College”.

Studiuesit saktësojnë se gjithçka është arritur falë manipulimit të shpëjtesisë së dritës duke ndricuar personin vetëm para dhe pas kryerjes së një veprimi. Sipas tyre shpejtësia e dritës tek manteli mund të ndryshohet nga ajo që është në hapësirë.

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Pergjigju