Warning: Creating default object from empty value in /home/treeads/7B7XRX0N/radiomalesia/wp-content/plugins/more-fields/more-fields-object.php on line 140
Të transplantosh një sy pas koke | Radio Malesia.com

Ky opsion vendos faqen origjinale te RadioMalesia.com. Duke vendos faqet qe keni mbyllur.

Rivendos

Të transplantosh një sy pas koke

I vetëquajtur artist, një amerikano-iraken i quajtur Wafaa Bilal, transplatoi një sy të tretë pas koke, që në të vërtetë nuk është asgjë tjetër përveçse një mikro-kamer.
Sot 45-vjeçar, Bilali emigroi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës 25 vjet më parë, por ai thotë se shpesh është penduar për ato gjëra që ka lënë pas shpatullave.

Në mënyrë që të sigurohet që diçka e tillë të mos ndodhë më, ai vendosi t’i nënshtrohet një operacioni, për vendosjen e një web-kamere në pjesën e pasme të kokës.

Pajisja është në gjendje të kapë nga një fotografi në çdo minutë, ndërsa të gjithë fotografitë postohen në kohë reale në faqen e internetit www.3rdi.me.

Mikrokamera është e pajisur me faqe titani dhe një pllakë metalike të pozicionuar disa milimetra brenda lëkurës, e fiksuar pas kafkës, në mënyrë që ajo të mos lëvizë asnjëherë.

Një telefon celular me lidhje 3G lejon dërgimin dhe publikimin e imazheve në kohë reale në internet. Kjo formë e artit ekstrem detyron “artistin” që të flejë i ulur. Ajo është kritikuar gjerësisht, pasi sipas kritikëve, përbën një mënyrë të survejimit të jetës, të ngjashme me atë që ndodh në Big Brother.

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Pergjigju