Warning: Creating default object from empty value in /home/treeads/7B7XRX0N/radiomalesia/wp-content/plugins/more-fields/more-fields-object.php on line 140
Historia e Malesise | Radio Malesia.com

Ky opsion vendos faqen origjinale te RadioMalesia.com. Duke vendos faqet qe keni mbyllur.

Rivendos

Historia e Malesise

Topi i vendosur: Zgjedhjet më 8 maj

Topi i vendosur: Zgjedhjet më 8 maj

Presidenti i Republikës është i vendosur për mbajtjen e zgjedhjeve lokale më datë 8 maj, ashtu siç i ka dekretuar muaj më parë. Pikërisht për çështjen e zgjedhje, me kërkesë të tij, Presidenti ka kërkuar të takojë të hënën në... (Vazhdo leximin)

Sigurimet, Shqipëria e fundit

Sigurimet, Shqipëria e fundit

Skema e pensioneve është në vështirësi si pasojë e papunësisë së lartë dhe evazionit në tregun e punës, që tkurrin të ardhurat nga sigurimet. Pensionistët shqiptarë janë më të keqpaguarit në rajon, por sërish defiçiti i skemës është gati sa... (Vazhdo leximin)

Tagged with:     

Rritet çmimi i mielli

Rritet çmimi i mielli

Prodhuesit e bukës paralajmërojnë rritjen e çmimit për shkak të rritjes së shpejtë që po pëson çmimi i miellit. Sipas tyre një kuintal miell, para një jave është blerë me 4 mijë e 200, ndërkohë që sot është blerë me... (Vazhdo leximin)

Historia e Shqiperise

Emri i vjeter kombetar i shqiptareve ka qene arber, prej te cilit ka marre dhe vendi emrin Arberi. Ky emertim deshmohet qe ne shekullin e II nga gjeografi grek Ptolemeu. Ne mesjete njihet dhe varianti Arban, i cili ka qene... (Vazhdo leximin)

Tagged with:                 

Karakteristikë e të folurit

Karakteristikë e të folurit të Shqiptarevë të Malesisë është përdorimi i togjeve zanore: “UO”, “UA” dhe “`U” (nasale) në vënd të përëmnit “unë” dhe vehtës së tretë të prezentit të foljes ndihmtare. Të folurit e Malesisë ruan në shumë niansa... (Vazhdo leximin)

Shqiptarët e Malësisë

Shqiptarët e Malësisë kanë ruajtur shumë zakonet nga e kaluara e veçanarisht ato rreth martesës. Dikur ai fis ose shtëpi që në shekuj me rradhë nuk është korit as në luftë as në kohë të paqës i ka martua më... (Vazhdo leximin)

Kerkesat e Malesoreve

KERKESAT E MALESOREVE 1. Me 17 nentorë 1910 amnestia e pergjithshme të shtypit me iradelurdher të sulltanit Shërbimi ushtarak ne valetin e Shkodrës Mudiri i qytetit të Tuzit dhe maleve duhet të jetë shqiptar-vëndas Kajmakami i Malesisë duhët të jetë... (Vazhdo leximin)

Historia e Malesise

Në të kaluaren përfshinte pjesën veri-përëndimore të Shqipërisë veriore që nga Shala deri të Shpella e Berishes në brigjet e lumit Moraça. Përbëhej nga zona të vogla teritoriale të njohura me emrin male, në të cilat zhvillohej jeta fisnore. Ato... (Vazhdo leximin)

Tagged with: